dinsdag 28 juni 2016

Wist je....... De BBQ schoonmaken!

Het is zomer, dat zou je niet zeggen als je naar de enorme regenbuien kijkt maar, het is toch echt zomer!
En bij de zomer hoor, gezellig samen barbecuen!
De vrouw doet de boodschappen, marineert het vlees, zet de drankjes klaar, bakt de stokbroden(af), maakt de salades en de sausjes en dekt de tafel.
De man staat met de kolen en de aanmaakblokjes te knoeien en neemt zijn eerste pilsje!
En roept dan........Waarom is het rooster nog vies!
Herken je het???

Met de volgende tips is de volgende keer het rooster schoon, en kost het niet zo veel moeite.
Barbecue schoonmaaktips:

Met een prop aluminiumfolie kun je het rooster erg makkelijk schoonwrijven, gewoon zachtjes wrijven en alle aanslag gaat er af.Of neem een halve citroen en smeer daar het rooster mee in, laten intrekken en afnemen met een doekje of een stukje keukenpapier.

Na het grillen verpak je het rooster in een krant, je maakt de krant nat en de volgende dag kun je het rooster gewoon met een keukenpapiertje schoon maken.

Is het rooster de laatste keer niet schoongemaakt, dan kun je hem in een vuilniszak stoppen met een beetje biotex opgelost in een emmertje warm water.
Knoop de zak dicht en laat het een paar uur plat liggen, daarna kun je hem met een borstel en een sopje zo schoonmaken.

Er zijn mensen die zeggen dat je het rooster niet schoon hoeft te maken, ze laten door de vlamen bij het aansteken het vuil verbranden en als de kolen gloeien gaan ze er nog een keer met de borstel overheen en gooien dan het vlees er op.
Dat lijkt mij niet smakelijk maar het vuur heeft alle schadelijke bacteriĂ«n en schimmels wel verbrand dus..... En als je na het barbecuen het rooster op het gras legt, kun je het de volgende dag zo met de keukenrol schoonvegen.

Ik zou dan het rooster de volgende keer schoonbranden zoals hier boven beschreven

Als je dan tijdens het barbecuen een paar uien in de kolen legt hebben de buren ook geen last van de rook!

Geniet van de zwoele zomeravonden met heerlijke gerechten op de barbecue, maar verdeel de taken eerlijk dus hij doet de boodschappen, marineert het vlees, zet de drankjes klaar...........en jij staat met een pilsje in je linker hand en de vleestang in je rechter hand bij de barbecue te wachten tot hij het vlees naast je neer zet, ha ha ha ha!  
Ik wens jullie allemaal een hele fijne zomer!

6 opmerkingen:

Ger zei

Kan me niet herinneren ooit een lijstje met leefregels en taakverdeling nodig gehad te hebben voor,tijdens en na de BBQ.
Wel herinner ik me de gezellige uurtjes tijdens BBQ samen met (klein)kinderen,familie,vrienden en hier thuis.

Laat de mensen die de tips wel kunnen gebruiken er hun voordeel mee doen.

Fijne dag,Ger

Anoniem zei

Dankjewel voor de tips. Zal het manlief onder z'n neus duwen, haha...Ik zit dan met een wijntje af te wachten...
Liefs, Peetje

Willy zei

Laat het mooie zomerweer maar komen. De bbq kan aan ;)
Groetjes,

Marijke zei

BBQ-en Nee mijn man vleesliefhebber vind het niets dus hij bakt het gewoon in de pan, maar dan toch nog zijn je tips erg leuk!
En... mijn idee namaken helemaal leuk, zet je 't op je blog ook prima met link super!
fijne dag,
groetjes van Marijke

Marijke zei

Gea heb misschien een tip voor je.... was vandaag bij de XENOS daar hadden ze de zelfde bol als de intratuin dus met de touwhanger erbij voor 30 euro... had dit je wel prive willen mailen maar helaas je hebt een no reply adres... dus... je kan deze reklame hihi verwijderen maar wou je toch de tip geven!
groetjes van Marijke

It's me zei

Hoi Gea ...altijd gedacht dat jij een andere Gea was....iemand die gewoon in mijn leeslijst staat en waar ik regelmatig berichtjes achter kaat........NEE DUS ,!....sorry sorry....ben hier nog nooit geweest.....schaam schaam !......je doet niet veel op je blog maar af en tioe een hallo altijd leuk...toch?....ik vind het wel leuk als je ook bij mij komt dus vind jij het ook vast leuk.....nou ik ga je toevoegen...groetjes fijne week Ria x