Ik ga de recepten verzamelen onder het tabblad Recepten zodat ze makkelijk terug gezocht kunnen worden
Kwarktaart met vers of diepvries fruit
Voor de bodem kun je (suikervrije)koekjes verkruimelen en mengen met gesmolten roomboter maar je kan ook:
50 gram amandelmeel
50 gram gemalen kokos
50 gram gesmolten roomboter
Vermengen en over de bodem van een springvorm van 18 cm verdelen en in de koelkast oplaten stijven.
Voor het kwarkmengsel:
750 gram kwark naar keuze, ik gebruik het liefst vanillekwark.
Als je naturel kwark gebruikt moet er wat zoetstof naar eigen smaak worden toegevoegd.
5 blaadjes gelatine
Een bakje zacht fruit, bv frambozen, aardbeien of blauwe bessen, vers of uit de diepvries.
Eventueel wat fruit, chocolade of slagroom om te garneren
Meng als de bodem in de koelkast staat 750 gram magere (vruchten)kwark met een bakje fruit.
Verwarm wat van de kwark (kijk wel uit dat hij niet gaat koken) en los er de 5 blaadjes geweekte gelatine in op.
Meng dit mengsel door de rest van de kwark en fruit.
Verdeel het mengsel over de taartbodem, decoreer eventueel de taart en laat alles ongeveer drie uur in de koelkast opstijven.
7 opmerkingen:
Heel erg bedankt voor je warme woorden, Gea...je reactie heeft mij absoluut goed gedaan!
Liefs, Ingrid
Lijkt me heel lekker en dit is andere koek dan zo'n pakket van Dr. Oetker ...
Ik ga je recepten pinnen hoor!
Dan hoef ik niet lang te zoeken.
O, maar ik bedenk opeens dat daar een afbeelding voor nodig is...
groetjes,
Elizabeth
Ik heb speciaal voor jou nog een foto gemaakt!��
Alweer zo'n heerlijk recept, bedankt Gea, en heel
handig dat je een apart tabblad daarvoor hebt aangemaakt.
Zelf ben ik een zoetbekje, maar geweldig toch dat het
allemaal een stuk gezonder kan, twee vliegen in Ă©Ă©n klap.
Wens je alvast een zonnig weekend toe.....
Lieve groet,
Josephine
Oh kwarktaart, dat heb ik ook al heel vaak gemaakt. Zo lekker.
Ik gebruik dan meestal een blikje mandarijntjes voor erdoor. En dan doe ik het sap ook door het kwarkmengsel heen. Verrukkelijk...
Liefs,
Mirjam
Dankjewel voor deze 'gezondere'variant van de kwarktaart, toch Ă©Ă©n van mijn lievelingstaarten. Ik zag ook dat je totaal geen slagroom toevoegt, alleen dus de kwark zelf vermeerderd (want volgens mij is het normaal 500g kwark en 250ml slagroom). Dus behalve de suiker is ook het vet-percentage verminderd! Nou, dan moet dat bij mijn lijn toch ook lukken ;-))...haha.
Liefs, Peetje
Mmm lekker.... zelfs nu op de vroege morgen!
fijne dag,
groetjes van Marijke
Een reactie posten